Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trufle z białej czekolady i wiórków kokosowych to pyszny, rozpływający się w ustach deser, który przygotujesz w mig. Trufle wychodzą słodkie, sycące i nadają się na każdą okazję. Łatwe to przygotowania, bo nie wymagają pieczenia, skradną serca twoich gości!
miska, rondelek
Bajgle z 2 składników to banalny przepis, dzięki któremu szybko wykonasz świe...
Odsłon: 1878
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 343
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6032
Panierowane w jajku i mące filety miruny podane z pieczonymi ziemniakami i ma...
Odsłon: 67
Bajgle z 2 składników to banalny przepis, dzięki któremu szybko wykonasz świe...
Odsłon: 1878
Ta potrawa zawsze jest miłym zaskoczeniem dla rodziny. Wszystkim smakuje. Pol...
Odsłon: 343
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6032
Panierowane w jajku i mące filety miruny podane z pieczonymi ziemniakami i ma...
Odsłon: 67
Składniki
Połam czekoladę na drobne części.
Do rondelka przelej śmietankę i podgrzej ją. Nie może być zbyt gorąca. Do podgrzanej śmietanki dorzuć kawałki czekolady i poczekaj, aż czekolada się rozpuści.
Do rondelka dorzuć również masło i mieszaj do powstania jednolitej konsystencji.
Rondelek zdejmij z ognia i dodaj do składników 2/3 wiórków kokosowych oraz pokruszone na drobno herbatniki. Połącz ze sobą wszystkie składniki dokładnie i wstaw na 15 minut do lodówki.
Po 15 minutach, gdy masa będzie już schłodzona, kształtuj w dłoni kulki. Ponownie obtocz je we wiórkach kokosowych i przestaw na talerzyk. Przygotowane kulki wstaw na 30 minut do lodówki i gotowe.