Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trufle z białej czekolady i wiórków kokosowych to pyszny, rozpływający się w ustach deser, który przygotujesz w mig. Trufle wychodzą słodkie, sycące i nadają się na każdą okazję. Łatwe to przygotowania, bo nie wymagają pieczenia, skradną serca twoich gości!
miska, rondelek
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4471
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Połam czekoladę na drobne części.
Do rondelka przelej śmietankę i podgrzej ją. Nie może być zbyt gorąca. Do podgrzanej śmietanki dorzuć kawałki czekolady i poczekaj, aż czekolada się rozpuści.
Do rondelka dorzuć również masło i mieszaj do powstania jednolitej konsystencji.
Rondelek zdejmij z ognia i dodaj do składników 2/3 wiórków kokosowych oraz pokruszone na drobno herbatniki. Połącz ze sobą wszystkie składniki dokładnie i wstaw na 15 minut do lodówki.
Po 15 minutach, gdy masa będzie już schłodzona, kształtuj w dłoni kulki. Ponownie obtocz je we wiórkach kokosowych i przestaw na talerzyk. Przygotowane kulki wstaw na 30 minut do lodówki i gotowe.