Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dziś przychodzę do Was z przepisem na pyszną słodką przekąskę, którą robi się ekspresowo a smakuje rewelacyjnie. Mowa o wafelkach z kremem z mleka w proszku- pischingerach.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7893
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 303
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3128
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 596
Składniki
Do garnka dajemy kakao, mleko, cukier, cukier waniliowy oraz masło. Wszystko podgrzewamy do zagotowania mieszając by się nie przypaliło i by masło się rozpuściło.Powstałą masę odkładamy na 10 minut by przestygła.
Do miski wsypujemy mleko w proszku, i do niego wlewamy ostudzoną masę.
Wszystko miksujemy lub dokładnie mieszamy trzepaczką by uzyskać gładki krem bez grudek.
Krem odkładamy do lodówki na 10-15 minut i smarujemy nim cienko wafle. 7 sztuk i potem osobno 7 sztuk. Każdą część wafli wkładamy do lodówki obciążając czymś, np książką czy garnkiem.
Tak przygotowane wafle muszą poleżeć w lodówce 2-3 godzinki. Po tym czasie kroimy je ostrym nożem na paski i potem pod skosem na mniejsze kawałki.
Powstałe wafelki polewamy roztopioną czekoladą.