Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki deser na stół wigilijny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1659
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14273
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1659
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16296
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6565
Składniki
Wykonanie: Płatki wsypać do niewielkiego rondelka, zalać wrzątkiem i odstawić aż zgęstnieją. Jabłka obrać, usunąć gniazdka nasienne i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać jabłka, posypać cynamonem, chwilę podsmażyć aby się zrobiła marmoladka. Na dno pucharków wlać jogurt, na niego położyć gęste płatki, posypać cynamonem i polać miodem. Przykryć smażonymi jabłkami i orzechami, a boki żurawiną.