Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na sernik, który mnie zachwycił. sernik zrobiony z jogurtów greckich. Jest lekki, puszysty i cudownie kremowy. Polecam
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 982
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4255
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 586
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 947
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3885
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 791
Składniki
masło, cukier cukier waniliowy oraz jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem. następnie dodajemy śmietanę oraz kakao . Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka , dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Ciastem wyklejamy dno blaszki.
Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie.
Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni.Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy.Przy robieniu masy, może nam się ona wydawać lejąca, i że sernik nie wyjdzie, nic bardziej mylnego, wyjdzie i jest rewelacyjny. Piankowy, delikatny, kremowy :-)