Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mam dla Was przepis na sernik, który mnie zachwycił. sernik zrobiony z jogurtów greckich. Jest lekki, puszysty i cudownie kremowy. Polecam
masło, cukier cukier waniliowy oraz jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem.
następnie dodajemy śmietanę oraz kakao .
Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka
, dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Ciastem wyklejamy dno blaszki.
Masa jogurtowa
Żółtka oddzielamy od białek.
Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę.
Białka ubijamy na sztywną pianę.
Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie.
Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni.Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy.Przy robieniu masy, może nam się ona wydawać lejąca, i że sernik nie wyjdzie, nic bardziej mylnego, wyjdzie i jest rewelacyjny. Piankowy, delikatny, kremowy :-)
Sernik szybki i pysznie kremowy i ZAWSZE równy jak stół
Odsłon: 61554
Niby sernik, ale z jogurtów greckich. Sernik zatopiony w czekoladowym cieście...
Odsłon: 9608
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3187
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 19
Mięciutkie i rozpływające się w ustach i co najważniejsze gotowe w 5 minut! P...
Odsłon: 17
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3187
Składniki
masło, cukier cukier waniliowy oraz jajka miksujemy w malakserze, lub mikserem. następnie dodajemy śmietanę oraz kakao . Po zmiksowaniu masę dodajemy do miski, w której znajduje się mąka , dodajemy proszek do pieczenia i zagniatamy ciasto, jak się klei podsypujemy mąką. Ciastem wyklejamy dno blaszki.
Masa jogurtowa Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy pianę do jajek i delikatnie miksujemy. Następnie dodajemy jogurty, miksujemy. Następnie dodajemy budynie . Na koniec dodajemy olej i miksujemy bardzo delikatnie.
Masę wylewamy na ciasto , sernik pieczemy około 1 godzinkę w temp 170 stopni.Pod koniec pieczenia wyłączamy piekarnik, i nie wyjmujemy sernika. Niech trochę przestygnie w piekarniku. Piekarnika nie otwieramy.Przy robieniu masy, może nam się ona wydawać lejąca, i że sernik nie wyjdzie, nic bardziej mylnego, wyjdzie i jest rewelacyjny. Piankowy, delikatny, kremowy :-)
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 171
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 186