Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemne ciasto nasączone rumem i bita śmietana. Kolejne kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś.
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 40
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 144
Pasztet warzywny piekłam nie raz. Ale jeszcze nigdy w wersji całkowicie vege....
Odsłon: 40
Takie smaczne, wiosenne danie obiadowe, sadzone jajka kurze podane z ziemniak...
Odsłon: 144
Składniki
Ciasto. Miękką margarynę utrzeć dodając cukier. Następnie stopniowo dodawać resztę składników, dokładnie ubijając. Ciasto wylać na wysmarowaną i posypaną bułką blachę. Piec w 180 C ok. 30 minut. Krem. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i fix. Polewa. Margarynę rozpuścić dodać mleko, cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i zagotować, potem przestudzić. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części ( można delikatnie nasączyć rumem ), przełożyć kremem i polać polewą. Dolną warstwę ciasta można delikatnie posmarować cienką warstwą dżemu. Udekorować resztą kremu.
Przepisy Desery
Desery
Mazurek babci Bożeny
Desery
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
Desery
Ciasto salceson siostry Anastazji
Desery
Najłatwiejsza babka
Mazurek babci Bożeny
Mój mazurek jest bardzo prosty w wykonaniu ale tez bardzo smaczny. Nie może g...
Odsłon: 30
Czekoladowa Babka Wielkanocna z nutą pomarańczy
CZEŚĆ:) Święta Wielkanocne już za chwilę więc czas na babkę a w tym przypadku...
Odsłon: 58