Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemne ciasto nasączone rumem i bita śmietana. Kolejne kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5391
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1746
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5288
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1795
Składniki
Ciasto. Miękką margarynę utrzeć dodając cukier. Następnie stopniowo dodawać resztę składników, dokładnie ubijając. Ciasto wylać na wysmarowaną i posypaną bułką blachę. Piec w 180 C ok. 30 minut. Krem. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i fix. Polewa. Margarynę rozpuścić dodać mleko, cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i zagotować, potem przestudzić. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części ( można delikatnie nasączyć rumem ), przełożyć kremem i polać polewą. Dolną warstwę ciasta można delikatnie posmarować cienką warstwą dżemu. Udekorować resztą kremu.