Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciemne ciasto nasączone rumem i bita śmietana. Kolejne kultowe ciasto PRL-u. U nas pieczone do dziś.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8752
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8752
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Ciasto. Miękką margarynę utrzeć dodając cukier. Następnie stopniowo dodawać resztę składników, dokładnie ubijając. Ciasto wylać na wysmarowaną i posypaną bułką blachę. Piec w 180 C ok. 30 minut. Krem. Schłodzoną śmietanę ubić, pod koniec dodać cukry i fix. Polewa. Margarynę rozpuścić dodać mleko, cukier i kakao. Dokładnie wymieszać i zagotować, potem przestudzić. Wystudzone ciasto przekroić na dwie części ( można delikatnie nasączyć rumem ), przełożyć kremem i polać polewą. Dolną warstwę ciasta można delikatnie posmarować cienką warstwą dżemu. Udekorować resztą kremu.