Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie warto kupować drogich wyrobów cukierniczych. Wspaniałą chałwę z łatwością zrobimy w zaciszu domowej kuchni.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 253
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 518
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1204
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1014
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1991
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 253
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 518
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1204
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 1014
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 1991
Składniki
Sezam prażymy na suchej patelni ok. 10 minut. Pamiętajmy o stałym mieszaniu. Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy. Solone pistacje wyjmujemy z łupinek. Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje. Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy. Na wierzch wykładamy naprzemiennie rząd pistacji i solonych pestek słonecznika. Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.