Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie warto kupować drogich wyrobów cukierniczych. Wspaniałą chałwę z łatwością zrobimy w zaciszu domowej kuchni.
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4334
Smaczne danie :)
Odsłon: 159
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4334
Smaczne danie :)
Odsłon: 159
Składniki
Sezam prażymy na suchej patelni ok. 10 minut. Pamiętajmy o stałym mieszaniu. Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy. Solone pistacje wyjmujemy z łupinek. Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje. Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy. Na wierzch wykładamy naprzemiennie rząd pistacji i solonych pestek słonecznika. Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.