Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie warto kupować drogich wyrobów cukierniczych. Wspaniałą chałwę z łatwością zrobimy w zaciszu domowej kuchni.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 948
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2816
Składniki
Sezam prażymy na suchej patelni ok. 10 minut. Pamiętajmy o stałym mieszaniu. Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy. Solone pistacje wyjmujemy z łupinek. Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje. Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy. Na wierzch wykładamy naprzemiennie rząd pistacji i solonych pestek słonecznika. Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.