Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie warto kupować drogich wyrobów cukierniczych. Wspaniałą chałwę z łatwością zrobimy w zaciszu domowej kuchni.
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2635
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 96
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 163
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38183
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 2635
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 96
Delikatne polędwiczki , aromatyczny ananas , na każdy obiad.
Odsłon: 163
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38183
Składniki
Sezam prażymy na suchej patelni ok. 10 minut. Pamiętajmy o stałym mieszaniu. Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy. Solone pistacje wyjmujemy z łupinek. Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje. Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy. Na wierzch wykładamy naprzemiennie rząd pistacji i solonych pestek słonecznika. Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.