Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie warto kupować drogich wyrobów cukierniczych. Wspaniałą chałwę z łatwością zrobimy w zaciszu domowej kuchni.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7872
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1089
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13635
Składniki
Sezam prażymy na suchej patelni ok. 10 minut. Pamiętajmy o stałym mieszaniu. Gdy lekko ostygnie mielimy go w młynku do kawy. Solone pistacje wyjmujemy z łupinek. Zmielony sezam łączymy z płynnym miodem , dodajemy pistacje. Wszystko wkładamy do pojemnika wyłożonego folią i lekko przyklepujemy. Na wierzch wykładamy naprzemiennie rząd pistacji i solonych pestek słonecznika. Zakrywamy folią i wkładamy do lodówki.