Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trafiłam na to ciasto w internecie i zrobiłam swoje.Ciekawie i nietypowo wygląda na stole:)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1428
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5948
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8876
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18747
Składniki
Rozkruszyć ciastka(np w malakserze lub tłuczkiem przez folię)
Zmiksować mleko z 2 łyżkami serka i bananem i zmieszać z pokruszonymi ciastkami.Masa będzie bardzo gęsta,ziemista i taka ma być.
Krem:ubić kremówkę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,następnie dodać 100 g serka i krótko zmiksować.
Na dno naczynia kłaść połowę masy ciasteczkowej a na to połowę kremu.Następnie na krem delikatnie kłaść drugą połowę masy ciasteczkowej(najlepiej kawałkami by nie wydusić kremu,bo masa jest gęsta) a na końcu resztę kremu dokładnie rozsmarować na powierzchni.
Wierzch posypać dokładnie kakao,tak by zakryć cały krem,a potem można dodatkowo posypać gotową posypką czekoladową.Włożyć na noc do lodówki.Po wyjęciu udekorować "dżdżownicami",smacznego:)