Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4669
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4124
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4669
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4124
Składniki
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy. W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy. Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy. Smacznego!