Do góry

Dodatki Przepis na:

Buraczki obiadowe

Buraczki obiadowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 163

Dodano:

Odsłon: 299

Aksamitne buraczki do obiadu

Składniki

  • Buraki
  • Masło
  • Mąka
  • Mleko
  • Cukier
  • Liść laurowy
  • Ziele angielskie
  • Sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.

    Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy.

    W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy.

    Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy.

    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń