Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitne buraczki do obiadu
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim.
Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy.
W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy.
Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy.
Smacznego!
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 22
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 327
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 329
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 322
Domowe kuleczki o smaku Kinder Czekolady. Spróbujcie!
Odsłon: 22
Orzeźwiająca babka bez pieczenia z kolorowych galaretek idealna na upalne dni...
Odsłon: 327
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 329
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 322
Składniki
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy. W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy. Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy. Smacznego!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 161
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 329