Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitne buraczki do obiadu
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11659
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
Łazanki z kiszoną kapustą i boczkiem to świetny pomysł na prosty w przygotowa...
Odsłon: 11659
Jeśli lubisz owsiankę na śniadanie polecam z dodatkiem buraków czerwonych i j...
Odsłon: 559
Składniki
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy. W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy. Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy. Smacznego!