Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:) Dodatek do mięs i makaronów. Przepis na 2 słoiki 200 ml
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Pomarańczę umyć ,pokroić w plasterki. Włożyć do rondla. Dodać sok wyciśnięty z cytryny i otartą skórkę. Wsypać cukier. Dodać starty na tarce imbir ,laskę cynamonu i ostrą paprykę. Gotować na wolnym ogniu 15 min. Pomidorki umyć ,rozciąć na połówki. Usunąć pestki. Pomidorki włożyć do syropu z pomarańczami ,zalać winem ,doprawić solą ( ½ łyżeczki). Doprowadzić do wrzenia ,zmniejszyć płomień i dalej gotować 3 min. Zestawić z ognia ,ostudzić. Powtórzyć zagotowywanie i studzenie dwukrotnie. Usunąć cynamon. Chutney przełożyć do słoiczków ,pasteryzować 10 min.