Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jogurcie, z dodatkiem cebuli. Nuty ostrości nadaje mu odrobina chili w proszku, no może nie taka odrobina, prawie pół łyżeczki.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 946
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1403
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14928
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 946
Składniki
Rozdrobnione warzywa z dodatkiem chili włożyć do rondelka i smażyć bez dodatku tłuszczu. Nim cukinia puści sok, aby rondel się nie przypalił, warzywa należy podlać jedną łyżka wody. Całość smażyć do momentu całkowitego zredukowania wody, soków warzywnych (chwile to potrwa). Następnie warzywa przestudzić i zblendować. Masę warzywną wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką w proszku, która nada całości delikatny odcień czerwieni. Smacznego.