Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jogurcie, z dodatkiem cebuli. Nuty ostrości nadaje mu odrobina chili w proszku, no może nie taka odrobina, prawie pół łyżeczki.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1795
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8356
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253348
Polecam.
Odsłon: 1440
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1795
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8356
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 743
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253348
Polecam.
Odsłon: 1440
Składniki
Rozdrobnione warzywa z dodatkiem chili włożyć do rondelka i smażyć bez dodatku tłuszczu. Nim cukinia puści sok, aby rondel się nie przypalił, warzywa należy podlać jedną łyżka wody. Całość smażyć do momentu całkowitego zredukowania wody, soków warzywnych (chwile to potrwa). Następnie warzywa przestudzić i zblendować. Masę warzywną wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką w proszku, która nada całości delikatny odcień czerwieni. Smacznego.