Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jogurcie, z dodatkiem cebuli. Nuty ostrości nadaje mu odrobina chili w proszku, no może nie taka odrobina, prawie pół łyżeczki.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 67
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 472
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1390
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1872
Składniki
Rozdrobnione warzywa z dodatkiem chili włożyć do rondelka i smażyć bez dodatku tłuszczu. Nim cukinia puści sok, aby rondel się nie przypalił, warzywa należy podlać jedną łyżka wody. Całość smażyć do momentu całkowitego zredukowania wody, soków warzywnych (chwile to potrwa). Następnie warzywa przestudzić i zblendować. Masę warzywną wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką w proszku, która nada całości delikatny odcień czerwieni. Smacznego.