Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jogurcie, z dodatkiem cebuli. Nuty ostrości nadaje mu odrobina chili w proszku, no może nie taka odrobina, prawie pół łyżeczki.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 64
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2360
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 64
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2360
Składniki
Rozdrobnione warzywa z dodatkiem chili włożyć do rondelka i smażyć bez dodatku tłuszczu. Nim cukinia puści sok, aby rondel się nie przypalił, warzywa należy podlać jedną łyżka wody. Całość smażyć do momentu całkowitego zredukowania wody, soków warzywnych (chwile to potrwa). Następnie warzywa przestudzić i zblendować. Masę warzywną wymieszać z jogurtem, doprawić solą, pieprzem oraz słodką czerwoną papryką w proszku, która nada całości delikatny odcień czerwieni. Smacznego.