Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 140
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16095
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 686
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 140
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16095
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 68
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 686
Składniki
Owoce dokładnie wyszorować i osuszyć. Otrzeć skórki na drobnej tarce. Rozłożyć na papierze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100-120 stopni. Drzwiczki piekarnika powinny być uchylone.
Wysuszone skórki przełożyć do młynka do kawy i dodać pozostałe przyprawy, te mielone i te w całości. Dokładnie zemleć.
Przełożyć do słoiczka z zakręcanym wieczkiem.
Przyprawa gotowa.
Można zmienić proporcje składników zależnie od upodobań. Można pominąć składnik, który się mniej lubi lub dodać ulubiony.
Domowa przyprawa korzenno-cytrusowa najlepsza do piernika i nie tylko.