Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6352
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1615
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 6352
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 113
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 862
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2220
Królowa grilla :)
Odsłon: 1615
Składniki
Owoce dokładnie wyszorować i osuszyć. Otrzeć skórki na drobnej tarce. Rozłożyć na papierze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100-120 stopni. Drzwiczki piekarnika powinny być uchylone.
Wysuszone skórki przełożyć do młynka do kawy i dodać pozostałe przyprawy, te mielone i te w całości. Dokładnie zemleć.
Przełożyć do słoiczka z zakręcanym wieczkiem.
Przyprawa gotowa.
Można zmienić proporcje składników zależnie od upodobań. Można pominąć składnik, który się mniej lubi lub dodać ulubiony.
Domowa przyprawa korzenno-cytrusowa najlepsza do piernika i nie tylko.