Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa najlepsza. Bez dodatku mąki, cukru.
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9270
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3142
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1211
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9270
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 3142
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1211
Składniki
Owoce dokładnie wyszorować i osuszyć. Otrzeć skórki na drobnej tarce. Rozłożyć na papierze do pieczenia i wysuszyć w piekarniku nagrzanym do 100-120 stopni. Drzwiczki piekarnika powinny być uchylone.
Wysuszone skórki przełożyć do młynka do kawy i dodać pozostałe przyprawy, te mielone i te w całości. Dokładnie zemleć.
Przełożyć do słoiczka z zakręcanym wieczkiem.
Przyprawa gotowa.
Można zmienić proporcje składników zależnie od upodobań. Można pominąć składnik, który się mniej lubi lub dodać ulubiony.
Domowa przyprawa korzenno-cytrusowa najlepsza do piernika i nie tylko.