Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy najlepszy do rosołu i nie tylko. Makaron jest współcześnie znany na całym świecie. Nie zawsze jednak tak było... Po raz pierwszy pojawił się w Chinach. Legenda głosi, że sprowadził go znany wenecki podróżnik- Maro Polo. Inna z kolei mówi, że wynalazł go grecki bóg ognia Hefajstos. Tak czy inaczej, współcześnie jest bardzo popularny- zarówno w Europie, Azji, Australii, Ameryce Południowej i Północnej- dosłownie wszędzie! Pomimo, że wybór jest ogromny: zaczynając od rozmaitych kształtów, kolorów, producentów czy gatunków, to domowego makaronu nic nie przebije! Dziś zatem prosty przepis na smaczny i prawdziwie domowy makaron. czas przygotowania: ok. 40 minut ilość porcji: 5 koszt: 5 zł
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Wykonanie: Mąkę posolić, dodać jaja i zalać odrobiną wody. Wyrobić dokładnie ciasto (powinno być lśniące i gładkie). Następnie wyłożyć na stolnicę dobrze oprószoną mąką, rozwałkować i zostawić do przesuszenia. Podsuszony makaron zwinąć w rulon i kroić w cienkie paski, po czym ugotować w osolonej wodzie.