Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy najlepszy do rosołu i nie tylko. Makaron jest współcześnie znany na całym świecie. Nie zawsze jednak tak było... Po raz pierwszy pojawił się w Chinach. Legenda głosi, że sprowadził go znany wenecki podróżnik- Maro Polo. Inna z kolei mówi, że wynalazł go grecki bóg ognia Hefajstos. Tak czy inaczej, współcześnie jest bardzo popularny- zarówno w Europie, Azji, Australii, Ameryce Południowej i Północnej- dosłownie wszędzie! Pomimo, że wybór jest ogromny: zaczynając od rozmaitych kształtów, kolorów, producentów czy gatunków, to domowego makaronu nic nie przebije! Dziś zatem prosty przepis na smaczny i prawdziwie domowy makaron. czas przygotowania: ok. 40 minut ilość porcji: 5 koszt: 5 zł
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5350
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Wykonanie: Mąkę posolić, dodać jaja i zalać odrobiną wody. Wyrobić dokładnie ciasto (powinno być lśniące i gładkie). Następnie wyłożyć na stolnicę dobrze oprószoną mąką, rozwałkować i zostawić do przesuszenia. Podsuszony makaron zwinąć w rulon i kroić w cienkie paski, po czym ugotować w osolonej wodzie.