Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten dressing do sałatek to niezwykle aromatyczny sos sałatkowy łączący pikanterię musztardy i słodycz miodu. Świeżo wyciśnięty sok z cytryny dodaje całości orzeźwiającej i lekko kwaskowatej nuty. Całość jest niesamowicie szybka i prosta w przygotowaniu. W lodówce możesz przechowywać ten sos nawet do tygodnia, dzięki czemu zawsze będzie pod ręką, ilekroć zaserwujesz do obiadu sałatkę. Dressing pasuje znakomicie do różnego rodzaju sałatek – tych na bazie warzyw kapustnych czy liściastych. Świetnie komponuje się z marchewką, cebulą czy burakami.
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 529
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 529
Składniki
Wszystkie składniki na dressing do sałatek umieść w słoiku, nie przejmując się kolejnością.
Słoik zakręć i mocno nim wstrząśnij, by wszystkie składniki się dobrze połączyły, a przyprawy rozprowadziły w sosie.
Alternatywnie możesz włożyć składniki do miseczki i ubić całość za pomocą widelca, do momentu uzyskania dość gęstej emulsji.
Słoik wstaw do lodówki i przechowuj w chłodzie do momentu aż będzie potrzebny. Przed użyciem wstrząśnij dressingiem, by opadłe na dno przyprawy ponownie rozprowadziły się równomiernie w sosie.
Tak przygotowany dressing do sałatek możesz przechowywać w lodówce do tygodnia.