Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z boczku, prawdopodobnie trudno sobie wyobrazić, sama nazwa daje dużo do myślenia. Jednak niepotrzebnie, zrób, spróbuj i przekonaj się , że warto.
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 622
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3378
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 612
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 622
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3378
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 612
Składniki
Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem w kosteczkę, wytopić z niego tłuszcz. Plasterki boczku wyjąc z tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym. Trochę tłuszczu pozostawiamy na patelni, smażymy na nim posiekane cebule, dodajemy pokrojone ząbki czosnku, posypujemy papryką słodką i ostrą. Wlewamy whiski i gotujemy. Następnie dodajemy 40 ml. octu balsamicznego, 5 łyżek miodu. Gotujemy wszystko razem i dodajemy wcześniej podsmażony boczek. Powinno się gotować około 10 minut. Całość można zmiksować blenderem, w celu uzyskania gładszej konsystencji. Smacznego.