Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem z boczku, prawdopodobnie trudno sobie wyobrazić, sama nazwa daje dużo do myślenia. Jednak niepotrzebnie, zrób, spróbuj i przekonaj się , że warto.
Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla moj...
Odsłon: 4259
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 852
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 234
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29544
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 111
Często dań z podrobów nie zalicza się do wyszukanych potraw i bagatelizuje si...
Odsłon: 852
Pyszne i szybkie ciasto , wystarczy wymieszać i połączyć składniki . Ciasto n...
Odsłon: 234
Makaron z cukinia w delikatnym sosie to błyskawiczne i pyszne bezmięsne danie...
Odsłon: 29544
Dzisiaj zapraszam na ciasto, które króluje na polskich stołach niezależnie od...
Odsłon: 111
Składniki
Boczek pokroić na cienkie plasterki, potem w kosteczkę, wytopić z niego tłuszcz. Plasterki boczku wyjąc z tłuszczu, odsączyć na ręczniku papierowym. Trochę tłuszczu pozostawiamy na patelni, smażymy na nim posiekane cebule, dodajemy pokrojone ząbki czosnku, posypujemy papryką słodką i ostrą. Wlewamy whiski i gotujemy. Następnie dodajemy 40 ml. octu balsamicznego, 5 łyżek miodu. Gotujemy wszystko razem i dodajemy wcześniej podsmażony boczek. Powinno się gotować około 10 minut. Całość można zmiksować blenderem, w celu uzyskania gładszej konsystencji. Smacznego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dodatki
Śledzie kiszone
Dodatki
Sos winegret w kilku wariantach
Dodatki
Sos do kurczaka z ryżem
MŁODA KAPUSTA NA RZADKO
Dziś poleca się młoda kapusta ugotowana na rzadko w sam raz do ziemniaków lub...
Odsłon: 52
Śledzie kiszone
Kiszone śledzie, czyli Surströmming to znany szwedzki przysmak. Śledzie podda...
Odsłon: 223