Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bo my bardzo lubimy szparagi ;-)
szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
ziemniaczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 5 min, po tym czasie wrzucamy szparagi i gotujemy kolejne 2 minuty, po czym odlewamy wodę
cebulę kroimy w piórka i smażymy na 2 łyżkach oleju aż się zeszkli, potem dosypujemy chili i curry i smażymy jeszcze minutę
na dnie formy na tartę rozkładamy ziemniaczki przekrojone na połowę, na ziemniaczkach rozkładamy cebulę, a na cebuli szparagi
jajka wybijamy do miski, solimy i ubijamy na gładką masę, którą wlewamy na formę
cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy równomiernie po całej powierzchni frittaty
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)
Danie dla miłośników makaronu i szparagów:)
Odsłon: 1686
Wykorzystaj sezon na szparagi, które są niskokaloryczne i zdrowe. A jeśli chc...
Odsłon: 925
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 339
Składniki
szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
ziemniaczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 5 min, po tym czasie wrzucamy szparagi i gotujemy kolejne 2 minuty, po czym odlewamy wodę
cebulę kroimy w piórka i smażymy na 2 łyżkach oleju aż się zeszkli, potem dosypujemy chili i curry i smażymy jeszcze minutę
na dnie formy na tartę rozkładamy ziemniaczki przekrojone na połowę, na ziemniaczkach rozkładamy cebulę, a na cebuli szparagi
jajka wybijamy do miski, solimy i ubijamy na gładką masę, którą wlewamy na formę
cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy równomiernie po całej powierzchni frittaty
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1807
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 545