Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 74
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 523
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7111
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 74
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 523
Na karnawałowe spotkanie z rodziną lub przyjaciółmi proponuję przepis na pącz...
Odsłon: 7111
Składniki
szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
ziemniaczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 5 min, po tym czasie wrzucamy szparagi i gotujemy kolejne 2 minuty, po czym odlewamy wodę
cebulę kroimy w piórka i smażymy na 2 łyżkach oleju aż się zeszkli, potem dosypujemy chili i curry i smażymy jeszcze minutę
na dnie formy na tartę rozkładamy ziemniaczki przekrojone na połowę, na ziemniaczkach rozkładamy cebulę, a na cebuli szparagi
jajka wybijamy do miski, solimy i ubijamy na gładką masę, którą wlewamy na formę
cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy równomiernie po całej powierzchni frittaty
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)