Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19965
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 516
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6997
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244260
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19965
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 516
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 578
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6997
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244260
Składniki
szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
ziemniaczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 5 min, po tym czasie wrzucamy szparagi i gotujemy kolejne 2 minuty, po czym odlewamy wodę
cebulę kroimy w piórka i smażymy na 2 łyżkach oleju aż się zeszkli, potem dosypujemy chili i curry i smażymy jeszcze minutę
na dnie formy na tartę rozkładamy ziemniaczki przekrojone na połowę, na ziemniaczkach rozkładamy cebulę, a na cebuli szparagi
jajka wybijamy do miski, solimy i ubijamy na gładką masę, którą wlewamy na formę
cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy równomiernie po całej powierzchni frittaty
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)