Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1002
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 412
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 365
Składniki
szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, a potem kroimy w ok. 2 cm kawałki, zostawiając w całości główki
ziemniaczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok 5 min, po tym czasie wrzucamy szparagi i gotujemy kolejne 2 minuty, po czym odlewamy wodę
cebulę kroimy w piórka i smażymy na 2 łyżkach oleju aż się zeszkli, potem dosypujemy chili i curry i smażymy jeszcze minutę
na dnie formy na tartę rozkładamy ziemniaczki przekrojone na połowę, na ziemniaczkach rozkładamy cebulę, a na cebuli szparagi
jajka wybijamy do miski, solimy i ubijamy na gładką masę, którą wlewamy na formę
cheddar ścieramy na tarce o grubych oczkach i rozsypujemy równomiernie po całej powierzchni frittaty
całość zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 25 min, no i gotowe, smacznego ;-)