Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosik którym możemy zastąpić tak często podawany zwykły majonez.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12394
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12394
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 854
Składniki
W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).
W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).