Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sosik którym możemy zastąpić tak często podawany zwykły majonez.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8094
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 386
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8094
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 386
Składniki
W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).
W rondlu topimy masło dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, rozprowadzamy ją bulionem i gotujemy na małym ogniu aż sos zgęstnieje. Dodajemy musztardę, sos worcester, sól, pieprz i śmietanę mieszamy i podgrzewamy (nie gotować !).