Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby ma się ku końcowi, ale wciąż warto porozglądać się podczas niedzielnego spaceru po lesie. Można trafić na dorodnego podgrzybka albo maślaka. Za mało na zupę grzybową, ale w sam raz na wyśmienitą pastę do kanapek. Nie przygotujesz jej z pieczarek - są smaczne, ale brak im aromatu leśnych grzybów. Możesz wykorzystać grzyby suszone - po ich uprzednim namoczeniu. Z całą pewnością jednak grzybowa pasta kanapkowa będzie najsmaczniejsza, jeśli użyjesz świeżych - nawet jeśli skromnych - zbiorów.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Oczyść grzyby. Pokrój je na dość cienkie plasterki i podduś na maśle do miękkości. Dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię śmietanę i parmezan. Duś kilka minut (śmietana ma się zredukować).
Dopraw grzyby do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i sproszkowaną gałką muszkatołową. Dodaj utraty w moździerzu (lub roztarty w dłoniach) cząber.
Zmniejsz moc palnika do minimum. Dodaj do pasty żółtko i wymieszaj. Po chwili zdejmij patelnię z ognia. Grzybową pastę kanapkową możesz nałożyć na chleb od razu, kiedy jest jeszcze ciepła. Możesz też wykorzystać ją po schłodzeniu. Przed podaniem udekoruj kanapki posiekanym szczypiorkiem.