Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby ma się ku końcowi, ale wciąż warto porozglądać się podczas niedzielnego spaceru po lesie. Można trafić na dorodnego podgrzybka albo maślaka. Za mało na zupę grzybową, ale w sam raz na wyśmienitą pastę do kanapek. Nie przygotujesz jej z pieczarek - są smaczne, ale brak im aromatu leśnych grzybów. Możesz wykorzystać grzyby suszone - po ich uprzednim namoczeniu. Z całą pewnością jednak grzybowa pasta kanapkowa będzie najsmaczniejsza, jeśli użyjesz świeżych - nawet jeśli skromnych - zbiorów.
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4917
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1360
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231671
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4917
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36147
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1360
Składniki
Oczyść grzyby. Pokrój je na dość cienkie plasterki i podduś na maśle do miękkości. Dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię śmietanę i parmezan. Duś kilka minut (śmietana ma się zredukować).
Dopraw grzyby do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i sproszkowaną gałką muszkatołową. Dodaj utraty w moździerzu (lub roztarty w dłoniach) cząber.
Zmniejsz moc palnika do minimum. Dodaj do pasty żółtko i wymieszaj. Po chwili zdejmij patelnię z ognia. Grzybową pastę kanapkową możesz nałożyć na chleb od razu, kiedy jest jeszcze ciepła. Możesz też wykorzystać ją po schłodzeniu. Przed podaniem udekoruj kanapki posiekanym szczypiorkiem.