Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby ma się ku końcowi, ale wciąż warto porozglądać się podczas niedzielnego spaceru po lesie. Można trafić na dorodnego podgrzybka albo maślaka. Za mało na zupę grzybową, ale w sam raz na wyśmienitą pastę do kanapek. Nie przygotujesz jej z pieczarek - są smaczne, ale brak im aromatu leśnych grzybów. Możesz wykorzystać grzyby suszone - po ich uprzednim namoczeniu. Z całą pewnością jednak grzybowa pasta kanapkowa będzie najsmaczniejsza, jeśli użyjesz świeżych - nawet jeśli skromnych - zbiorów.
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5336
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1858
Placki z selera to świetna i nietypowa alternatywa dla klasycznych placków zi...
Odsłon: 2955
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 118
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 5336
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 1858
Składniki
Oczyść grzyby. Pokrój je na dość cienkie plasterki i podduś na maśle do miękkości. Dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię śmietanę i parmezan. Duś kilka minut (śmietana ma się zredukować).
Dopraw grzyby do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i sproszkowaną gałką muszkatołową. Dodaj utraty w moździerzu (lub roztarty w dłoniach) cząber.
Zmniejsz moc palnika do minimum. Dodaj do pasty żółtko i wymieszaj. Po chwili zdejmij patelnię z ognia. Grzybową pastę kanapkową możesz nałożyć na chleb od razu, kiedy jest jeszcze ciepła. Możesz też wykorzystać ją po schłodzeniu. Przed podaniem udekoruj kanapki posiekanym szczypiorkiem.