Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na grzyby ma się ku końcowi, ale wciąż warto porozglądać się podczas niedzielnego spaceru po lesie. Można trafić na dorodnego podgrzybka albo maślaka. Za mało na zupę grzybową, ale w sam raz na wyśmienitą pastę do kanapek. Nie przygotujesz jej z pieczarek - są smaczne, ale brak im aromatu leśnych grzybów. Możesz wykorzystać grzyby suszone - po ich uprzednim namoczeniu. Z całą pewnością jednak grzybowa pasta kanapkowa będzie najsmaczniejsza, jeśli użyjesz świeżych - nawet jeśli skromnych - zbiorów.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28816
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28816
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Oczyść grzyby. Pokrój je na dość cienkie plasterki i podduś na maśle do miękkości. Dodaj drobno posiekaną cebulę. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię śmietanę i parmezan. Duś kilka minut (śmietana ma się zredukować).
Dopraw grzyby do smaku solą, świeżo zmielonym pieprzem i sproszkowaną gałką muszkatołową. Dodaj utraty w moździerzu (lub roztarty w dłoniach) cząber.
Zmniejsz moc palnika do minimum. Dodaj do pasty żółtko i wymieszaj. Po chwili zdejmij patelnię z ognia. Grzybową pastę kanapkową możesz nałożyć na chleb od razu, kiedy jest jeszcze ciepła. Możesz też wykorzystać ją po schłodzeniu. Przed podaniem udekoruj kanapki posiekanym szczypiorkiem.