Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6583
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 51
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2887
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6583
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 51
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2887
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry o grubości jednego centymetra. Z plastrów wycinamy foremką serca i gwiazdki. Pozostałości z ziemniaków po wycięciu serc i gwiazdek także będziemy smażyć, żeby nic nie zmarnować.
Wycięte gwiazdki i serca opłukujemy w wodzie, osuszamy na durszlaku.
Nagrzewamy olej w garnku w którym będziemy smażyć. Gdy olej odpowiednio się nagrzeje wkładamy serca i gwiazdki do sitka i sitko zanurzamy w gorącym oleju i smażymy do osiągnięcia koloru słomkowego.
Usmażone gwiazdki i serca osączamy z oleju i możemy posolić je w sitku. Potrząsamy sitkiem w celu przemieszania i wykładamy na talerz.
Smacznego !!!