Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17031
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2457
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4630
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1799
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry o grubości jednego centymetra. Z plastrów wycinamy foremką serca i gwiazdki. Pozostałości z ziemniaków po wycięciu serc i gwiazdek także będziemy smażyć, żeby nic nie zmarnować.
Wycięte gwiazdki i serca opłukujemy w wodzie, osuszamy na durszlaku.
Nagrzewamy olej w garnku w którym będziemy smażyć. Gdy olej odpowiednio się nagrzeje wkładamy serca i gwiazdki do sitka i sitko zanurzamy w gorącym oleju i smażymy do osiągnięcia koloru słomkowego.
Usmażone gwiazdki i serca osączamy z oleju i możemy posolić je w sitku. Potrząsamy sitkiem w celu przemieszania i wykładamy na talerz.
Smacznego !!!