Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie, usmażone gwiazdki i serca z ziemniaków, możemy same podjadać lub użyć zamiast gotowanych ziemniaków do dania. Smakują jak frytki. :)
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2099
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Oto idealne danie dla tych, którzy lubią dobrze zjeść. Sycący gulasz z łopatk...
Odsłon: 2099
Bardzo delikatny, oryginalnie wyglądający pomarańczowy deserek. Na pewno zask...
Odsłon: 33
Prosty przepis na zdrowe danie pełne białka i witamin! Lekki obiad lub kolacj...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plastry o grubości jednego centymetra. Z plastrów wycinamy foremką serca i gwiazdki. Pozostałości z ziemniaków po wycięciu serc i gwiazdek także będziemy smażyć, żeby nic nie zmarnować.
Wycięte gwiazdki i serca opłukujemy w wodzie, osuszamy na durszlaku.
Nagrzewamy olej w garnku w którym będziemy smażyć. Gdy olej odpowiednio się nagrzeje wkładamy serca i gwiazdki do sitka i sitko zanurzamy w gorącym oleju i smażymy do osiągnięcia koloru słomkowego.
Usmażone gwiazdki i serca osączamy z oleju i możemy posolić je w sitku. Potrząsamy sitkiem w celu przemieszania i wykładamy na talerz.
Smacznego !!!