Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to obowiązkowe danie na wielu wigilijnych stołach. Nie może jej też zabraknąć podczas świąt w domu Adama Borowicza. Pasjonat gotowania dzieli się przepisem na pyszne danie wigilijne.
Jarskie pyszności!
Odsłon: 3100
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 426
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 510
Jarskie pyszności!
Odsłon: 3100
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 426
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie...
Odsłon: 510
Składniki
Kapustę przełóż do dużego garnka. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i odrobinę wody. Gotuj kapustę do miękkości, na wolnym ogniu.
Groch ugotuj w osolonej wodzie w oddzielnym garnku. Musi być miękki, ale nie rozpadać się. Połącz kapustę z grochem.
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Dodaj do kapusty. Przypraw kapustę z grochem majerankiem, solą i pieprzem. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień.