Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to obowiązkowe danie na wielu wigilijnych stołach. Nie może jej też zabraknąć podczas świąt w domu Adama Borowicza. Pasjonat gotowania dzieli się przepisem na pyszne danie wigilijne.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1350
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14909
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 918
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1350
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14909
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 918
Składniki
Kapustę przełóż do dużego garnka. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i odrobinę wody. Gotuj kapustę do miękkości, na wolnym ogniu.
Groch ugotuj w osolonej wodzie w oddzielnym garnku. Musi być miękki, ale nie rozpadać się. Połącz kapustę z grochem.
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Dodaj do kapusty. Przypraw kapustę z grochem majerankiem, solą i pieprzem. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień.