Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta z grochem to obowiązkowe danie na wielu wigilijnych stołach. Nie może jej też zabraknąć podczas świąt w domu Adama Borowicza. Pasjonat gotowania dzieli się przepisem na pyszne danie wigilijne.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5493
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8820
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7677
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5244
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5493
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8820
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7677
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5244
Składniki
Kapustę przełóż do dużego garnka. Dodaj liść laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego i odrobinę wody. Gotuj kapustę do miękkości, na wolnym ogniu.
Groch ugotuj w osolonej wodzie w oddzielnym garnku. Musi być miękki, ale nie rozpadać się. Połącz kapustę z grochem.
Cebulę pokrój w cienkie piórka. Podsmaż na maśle, aż się zeszkli. Dodaj do kapusty. Przypraw kapustę z grochem majerankiem, solą i pieprzem. Kapusta najlepiej smakuje na drugi dzień.