Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:)
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.
Włoski prosty przepis na makaron. Szybkie ale jednocześnie wykwintne danie. M...
Odsłon: 33614
Jeśli na twoim świątecznym stole nie pojawia się barszcz, najpewniej gości na...
Odsłon: 18208
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 201
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 80
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 201
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 80
Składniki
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Dodatki
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 123
Ciapkapusta
Ciapkapusta to tradycyjne danie ze Śląska. Świetnie pasuje do dań mięsnych. M...
Odsłon: 167