Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2718
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1244
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 708
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 62
Składniki
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.