Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 455
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9788
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13264
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 455
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9788
Składniki
Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.