Do góry

Dodatki Przepis na:

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana

Autor:

Przepisów i artykułów: 2119 Ocena: 47364

Dodano:

Odsłon: 9080

:)

Składniki

  • 1 mała kapusta
  • 1 duża cebula
  • 4 łyżki masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżeczka kminku
  • Sól
  • Sok z cytryny
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkować ,zalać 300 ml wrzątku ,dodać łyżeczkę soli ,połowę masła i gotować 40-50 min. Na patelni rozpuścić resztę masła ,włożyć posiekaną cebulę i smażyć ,dopóki lekko się nie przyrumieni. Wtedy wsypać mąkę i smażyć jeszcze 2 min. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i dodać do kapusty. Wrzucić kminek i dusić około 10 min. ,od czasu do czasu mieszając. Doprawić do smaku solą ,cukrem oraz sokiem cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń