Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędzona, każdy kto nie posiada wędzarni może ją sobie zrobić.
Maszynka do mielenia mięsa, nóż, osłonka
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut i napełniamy ściśle osłonki mięsem, końce zawiązujemy przędzą, potem sznurujemy baton. Osadzamy przez 2 godziny. Parzymy 2 godziny w temperaturze 72-75 stopni, aż osiągniemy wewnątrz batonu temp. 69 stopni. Po sparzeniu kiełbasę chłodzimy zimną wodą przez około 10 minut i umieszczamy w lodówce.
Smacznego !!!
Kiełbasa krakowska podpiekana, wędzona na zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 2022
Kiełbasa jest podobna do typu krakowskiej, jest bardzo dobra w smaku i nie tł...
Odsłon: 4478
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 56
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 82
Nie masz pomysłu na obiad, oto przepis dla Ciebie. Szybkie proste przygotowan...
Odsłon: 56
Chińska sałatka szparagowa powstała w wyniku poszukiwania nowego sposobu na p...
Odsłon: 17
Marynowane kiszeniaki śremskie w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony,...
Odsłon: 82
Składniki
Z wcześniej przygotowanych mięs wyrabiamy farsz, stopniowo dodając wszystkie przyprawy. Farsz wyrabiamy około 30 minut do osiągnięcia odpowiedniej kleistości. Wyrobiony farsz wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach wyrabiamy jeszcze kilka minut i napełniamy ściśle osłonki mięsem, końce zawiązujemy przędzą, potem sznurujemy baton. Osadzamy przez 2 godziny. Parzymy 2 godziny w temperaturze 72-75 stopni, aż osiągniemy wewnątrz batonu temp. 69 stopni. Po sparzeniu kiełbasę chłodzimy zimną wodą przez około 10 minut i umieszczamy w lodówce. Smacznego !!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Mielonka turystyczna.
Bardzo smaczna wieprzowa mielonka turystyczna, prosta w zrobieniu, idealna do...
Odsłon: 1736
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 529