Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona dynia jest niskokaloryczna, zawiera mnóstwo wartości odżywczych. Świetnie nadaje się do dań azjatyckich, stanowi smaczny dodatek do sałatek. Jej przygotowanie jest banalnie proste.
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 300
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3789
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 300
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone owinięte w chrupiący boczek to klasyczne danie w nie...
Odsłon: 3789
Składniki
W duży słoiku ułóż dynię, dodaj ząbki czosnku i koper.
Wodę zagotuj z cynamonem, goździkami i solą. Odstaw do przestudzenia. Gdy będzie chłodna wlej do słoika z dynią. Wierzch przykryj talerzykiem i odstaw na 4 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie zakręć mocno słoik i wstaw do lodówki.
Dynię dokładnie umyj wraz ze skórką pokrój w kostkę o wielkości 2 cm.