Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona dynia jest niskokaloryczna, zawiera mnóstwo wartości odżywczych. Świetnie nadaje się do dań azjatyckich, stanowi smaczny dodatek do sałatek. Jej przygotowanie jest banalnie proste.
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1864
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 60
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 453
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1864
Składniki
W duży słoiku ułóż dynię, dodaj ząbki czosnku i koper.
Wodę zagotuj z cynamonem, goździkami i solą. Odstaw do przestudzenia. Gdy będzie chłodna wlej do słoika z dynią. Wierzch przykryj talerzykiem i odstaw na 4 dni w ciepłe miejsce.
Po tym czasie zakręć mocno słoik i wstaw do lodówki.
Dynię dokładnie umyj wraz ze skórką pokrój w kostkę o wielkości 2 cm.