Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, zdrowe i smaczne pesto, które swoim smakiem przeniesie nas w włoski klimat.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 821
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5959
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 748
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 821
Składniki
Orzeszki piniowe prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Liście bazylii siekamy i przekładamy do naczynia dodając także uprażone orzeszki piniowe, 2 ząbki czosnku i starty parmezan. Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera przez kilka sekund. Następnie, cały czas miksując, dolewamy powoli oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy do momentu powstania "papki". Na koniec powstałą masę doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto idealnie komponuje się z makaronem. Życzę smacznego! :)