Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, zdrowe i smaczne pesto, które swoim smakiem przeniesie nas w włoski klimat.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326843
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17075
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326843
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12140
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17075
Składniki
Orzeszki piniowe prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Liście bazylii siekamy i przekładamy do naczynia dodając także uprażone orzeszki piniowe, 2 ząbki czosnku i starty parmezan. Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera przez kilka sekund. Następnie, cały czas miksując, dolewamy powoli oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy do momentu powstania "papki". Na koniec powstałą masę doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto idealnie komponuje się z makaronem. Życzę smacznego! :)