Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na klasyczne, zdrowe i smaczne pesto, które swoim smakiem przeniesie nas w włoski klimat.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 781
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Orzeszki piniowe prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Liście bazylii siekamy i przekładamy do naczynia dodając także uprażone orzeszki piniowe, 2 ząbki czosnku i starty parmezan. Wszystkie składniki miksujemy za pomocą blendera przez kilka sekund. Następnie, cały czas miksując, dolewamy powoli oliwę z oliwek. Wszystko miksujemy do momentu powstania "papki". Na koniec powstałą masę doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane pesto idealnie komponuje się z makaronem. Życzę smacznego! :)