Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dania. Podając kluski z surówką mogą stanowić one samodzielny posiłek.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 700
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 42
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 700
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 55
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Jajka utrzeć z masłem na puszystą masę. Następnie dodać mleko, mąkę oraz wodę i sól. Ucierać ciasto drewnianą łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
W czasie ucierania ciasta w małym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i oleju.
Ciasto nakładać małą łyżeczką (ok 3/4 wielkości łyżeczki) maczaną wcześniej we wrzątku. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię gotować je jeszcze ok 3 minut. Smacznego! :)