Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania i łatwa w przygotowaniu potrawa. Nadaje się jako dodatek do każdego dania. Podając kluski z surówką mogą stanowić one samodzielny posiłek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 812
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11646
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Jajka utrzeć z masłem na puszystą masę. Następnie dodać mleko, mąkę oraz wodę i sól. Ucierać ciasto drewnianą łyżką. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
W czasie ucierania ciasta w małym garnku zagotować wodę z dodatkiem soli i oleju.
Ciasto nakładać małą łyżeczką (ok 3/4 wielkości łyżeczki) maczaną wcześniej we wrzątku. Gdy kluski wypłyną na powierzchnię gotować je jeszcze ok 3 minut. Smacznego! :)