Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem czekoladowy z awokado to doskonała propozycja zarówno na deser, jak i kanapkę. Wystarczy chwila, aby połączyć składniki i właściwie od razu można go spożywać, dokładnie tak samo jak budyń. Dobrze prezentuje się w pucharkach oraz niewielkich miseczkach. Z łatwością umieścisz go też w lodówce, zostawiając na kolejny dzień. W taki sposób krem czekoladowy z awokado może być przechowywany około tygodnia. Do przygotowania przyda Ci się mikser lub blender.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8384
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253666
Polecam.
Odsłon: 1476
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, a następnie pozbądź się pestki. Możesz to zrobić za pomocą noża. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali. Pamiętaj jednak o tym, aby się nie przypaliła.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę. Możesz to zrobić blenderem lub robotem kuchennym.
Spróbuj, czy krem czekoladowy jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu płynnego. Mus możesz spożywać od razu, np. tak samo jak budyń albo wstawić do lodówki.