Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem czekoladowy z awokado to doskonała propozycja zarówno na deser, jak i kanapkę. Wystarczy chwila, aby połączyć składniki i właściwie od razu można go spożywać, dokładnie tak samo jak budyń. Dobrze prezentuje się w pucharkach oraz niewielkich miseczkach. Z łatwością umieścisz go też w lodówce, zostawiając na kolejny dzień. W taki sposób krem czekoladowy z awokado może być przechowywany około tygodnia. Do przygotowania przyda Ci się mikser lub blender.
Awokado umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, a następnie pozbądź się pestki. Możesz to zrobić za pomocą noża. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali. Pamiętaj jednak o tym, aby się nie przypaliła.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę. Możesz to zrobić blenderem lub robotem kuchennym.
Spróbuj, czy krem czekoladowy jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu płynnego. Mus możesz spożywać od razu, np. tak samo jak budyń albo wstawić do lodówki.
Smaczny,zdrowy i bez cukru.Czy to możliwe?Oczywiście.Ten krem robi się w eksp...
Odsłon: 969
Co robić jak po świętach zostanie troszkę kremu czekoladowego? Oczywiście upi...
Odsłon: 407
Dawno na blogu nie pojawił się żaden przepis na słodkości, dlatego tez postan...
Odsłon: 343
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 166
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 17
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2205
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 166
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 17
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2205
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, a następnie pozbądź się pestki. Możesz to zrobić za pomocą noża. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali. Pamiętaj jednak o tym, aby się nie przypaliła.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę. Możesz to zrobić blenderem lub robotem kuchennym.
Spróbuj, czy krem czekoladowy jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu płynnego. Mus możesz spożywać od razu, np. tak samo jak budyń albo wstawić do lodówki.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Aksamitny sos serowy do szparagów
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Surówka z pekińskiej kapusty
Dodatki
Kiełbasa chuda podpiekana.
Aksamitny sos serowy do szparagów
Poznaj przepis na sos serowy do szparagów. Wychodzi kremowy, sycący i wyrazis...
Odsłon: 85
Surówka z pekińskiej kapusty
Smaczna, szybka kusząca smakiem surówka z kapusty pekińskiej. Dodatki do kap...
Odsłon: 100