Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krem czekoladowy z awokado to doskonała propozycja zarówno na deser, jak i kanapkę. Wystarczy chwila, aby połączyć składniki i właściwie od razu można go spożywać, dokładnie tak samo jak budyń. Dobrze prezentuje się w pucharkach oraz niewielkich miseczkach. Z łatwością umieścisz go też w lodówce, zostawiając na kolejny dzień. W taki sposób krem czekoladowy z awokado może być przechowywany około tygodnia. Do przygotowania przyda Ci się mikser lub blender.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3775
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 622
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 714
Składniki
Awokado umyj pod bieżącą wodą, a następnie obierz ze skórki. Przekrój na pół, prowadząc nóż do pestki. Dwie połówki przekręć, a następnie pozbądź się pestki. Możesz to zrobić za pomocą noża. Wyjmij łyżką miąższ, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej lub umieszczając ją w misce i wkładając na chwilę do mikrofali. Pamiętaj jednak o tym, aby się nie przypaliła.
Włóż do miski awokado, kakao, płynną czekoladę, miód, odrobinę ekstraktu waniliowego i soli. Całość zmiksuj na gładką masę. Możesz to zrobić blenderem lub robotem kuchennym.
Spróbuj, czy krem czekoladowy jest dostatecznie słodki. Jeśli nie, możesz dodać więcej miodu płynnego. Mus możesz spożywać od razu, np. tak samo jak budyń albo wstawić do lodówki.