Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka skrywa pod sobą delikatne liście szpinaku z dodatkiem czosnku pokryte gęstym sosem beszamelowym.
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, zdejmujemy z ognia. Do zasmażki wlewamy zimne mleko (500 ml) i mieszamy. Do mleka wsypujemy pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser. Znów stawiamy na gaz i ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Masę doprawiamy do smaku zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylewamy na papier do pieczenia równo rozsmarowujemy na 1-1,5 cm grubości. Wierzch przykrywamy również papierem do pieczenia. Wystudzoną masę odkładamy na noc do lodówki. Schłodzoną masę kroimy na około 8 cm kawałki. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i formujemy krokiety następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i znów bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do dania głównego.
Czasem dla odmiany robię właśnie takie krokiety są bardzo dobre i syte!
Odsłon: 4103
Farsz ruski sprawdza się nie tylko w pierogach. Krokiety ruskie są równie pys...
Odsłon: 2596
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 626
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 626
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Składniki
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, zdejmujemy z ognia. Do zasmażki wlewamy zimne mleko (500 ml) i mieszamy. Do mleka wsypujemy pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser. Znów stawiamy na gaz i ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Masę doprawiamy do smaku zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylewamy na papier do pieczenia równo rozsmarowujemy na 1-1,5 cm grubości. Wierzch przykrywamy również papierem do pieczenia. Wystudzoną masę odkładamy na noc do lodówki. Schłodzoną masę kroimy na około 8 cm kawałki. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i formujemy krokiety następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i znów bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do dania głównego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Dodatki
Młoda kapusta z boczkiem i śliwkami
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 160
Ciapkapusta
Ciapkapusta to tradycyjne danie ze Śląska. Świetnie pasuje do dań mięsnych. M...
Odsłon: 208