Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka skrywa pod sobą delikatne liście szpinaku z dodatkiem czosnku pokryte gęstym sosem beszamelowym.
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, zdejmujemy z ognia. Do zasmażki wlewamy zimne mleko (500 ml) i mieszamy. Do mleka wsypujemy pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser. Znów stawiamy na gaz i ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Masę doprawiamy do smaku zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylewamy na papier do pieczenia równo rozsmarowujemy na 1-1,5 cm grubości. Wierzch przykrywamy również papierem do pieczenia. Wystudzoną masę odkładamy na noc do lodówki. Schłodzoną masę kroimy na około 8 cm kawałki. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i formujemy krokiety następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i znów bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do dania głównego.
Krokiety z kurkami nadają się na danie główne ,jak i na przystawkę.
Odsłon: 1270
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 106
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 153
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3009
Lekka, aromatyczna i pożywna zupa z kapustą Pak Choi, jajkiem i makaronem. Je...
Odsłon: 106
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 153
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3009
Składniki
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, zdejmujemy z ognia. Do zasmażki wlewamy zimne mleko (500 ml) i mieszamy. Do mleka wsypujemy pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser. Znów stawiamy na gaz i ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Masę doprawiamy do smaku zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylewamy na papier do pieczenia równo rozsmarowujemy na 1-1,5 cm grubości. Wierzch przykrywamy również papierem do pieczenia. Wystudzoną masę odkładamy na noc do lodówki. Schłodzoną masę kroimy na około 8 cm kawałki. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i formujemy krokiety następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i znów bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do dania głównego.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Wędzonka wieprzowa.
Dodatki
Kapusta czerwona zasmażana
Dodatki
Ciapkapusta
Dodatki
Ciasto na pierogi bez dodatku jajka
Wędzonka wieprzowa.
Efekt dzisiejszego wędzenia bardzo smacznej kolejnej wędzonki :) Wędzona met...
Odsłon: 128
Kapusta czerwona zasmażana
Urozmaici smak niemal każdej potrawy. Doskonale komponuje się z roladą oraz...
Odsłon: 223