Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca panierka skrywa pod sobą delikatne liście szpinaku z dodatkiem czosnku pokryte gęstym sosem beszamelowym.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22489
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4574
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 594
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22489
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14777
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4574
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 594
Składniki
Do roztopionego masła dodajemy mąkę i robimy białą zasmażkę, zdejmujemy z ognia. Do zasmażki wlewamy zimne mleko (500 ml) i mieszamy. Do mleka wsypujemy pokrojone liście szpinaku i przeciśnięty przez praskę czosnek oraz starty ser. Znów stawiamy na gaz i ciągle mieszając doprowadzamy do zagotowania. Masę doprawiamy do smaku zmieloną gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylewamy na papier do pieczenia równo rozsmarowujemy na 1-1,5 cm grubości. Wierzch przykrywamy również papierem do pieczenia. Wystudzoną masę odkładamy na noc do lodówki. Schłodzoną masę kroimy na około 8 cm kawałki. Następnie obtaczamy je w bułce tartej i formujemy krokiety następnie zanurzamy w rozmąconym jajku i znów bułce tartej. Smażymy na rumiany kolor. Podajemy jako osobne danie lub jako dodatek do dania głównego.