Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub przekąską imprezową, którą możemy przekształcić w rybne koreczki lub podawać z rozmaitymi dipami. Serdecznie polecam ten sposób podania ryby, szczególnie teraz - w ostatki ;)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11111
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3651
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1245
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 300
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11111
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3651
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1245
Składniki
Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i mieszamy ją dokładnie z majonezem i musztardą. Do masy dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i papryczkę Jalapeno (bez pestek), posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Z masy rybnej formujemy małe kuleczki, które obtaczamy w zmielonych orzechach włoskich.
Kuleczki rybne serwujemy z dodatkiem świeżego pieczywa oraz ulubionych dipów. Możemy je podać także w formie koreczków z dodatkiem np. pomidorków cherry, oliwek i żółtego sera. Życzę smacznego! :)