Do góry

Dodatki Przepis na:

Kuleczki rybne w orzechach

Kuleczki rybne w orzechach

Autor:

Przepisów i artykułów: 949 Ocena: 25216

Dodano:

Odsłon: 1516

Dzisiaj zapraszam na dość finezyjne kuleczki z makreli z warzywami i orzechową panierką. Takie kuleczki będą świetną i pożywną przekąską w ciągu dnia, ale także dobrą przystawką lub przekąską imprezową, którą możemy przekształcić w rybne koreczki lub podawać z rozmaitymi dipami. Serdecznie polecam ten sposób podania ryby, szczególnie teraz - w ostatki ;)

Składniki

  • 1 makrela wędzona
  • 1 mała cebulka czerwona
  • 1 papryczka Jalapeno
  • mały pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka delikatnego majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy delikatesowej
  • zmielone orzechy włoskie
  • sól i pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makrelę oczyszczamy ze skóry oraz ości i mieszamy ją dokładnie z majonezem i musztardą. Do masy dodajemy drobno pokrojoną cebulkę i papryczkę Jalapeno (bez pestek), posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Z masy rybnej formujemy małe kuleczki, które obtaczamy w zmielonych orzechach włoskich.

  2. Kuleczki rybne serwujemy z dodatkiem świeżego pieczywa oraz ulubionych dipów.
    Możemy je podać także w formie koreczków z dodatkiem np. pomidorków cherry, oliwek i żółtego sera. Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń