Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12453
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1405
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13423
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5674
Składniki
Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.
Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.