Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.
Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.