Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25256
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 298
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1343
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25256
Składniki
Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.
Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.