Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 32
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9274
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 53
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 32
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9274
Składniki
Wodę (2 litry) z czubatą łyżką soli doprowadzić do wrzenia. Mąkę dokładnie wymieszać z 1 jajkiem.
Kiedy znikną grudki ,dodać następne jajko i mieszać jakieś 3 min. Wlewać do wrzątku ,jednocześnie odgarniając na boki kluski wypływające na powierzchnię. Odcedzić 2 minuty po zakończeniu wlewania i opłukać na sicie zimną wodą. Ciasto można gotować bezpośrednio w zupie.