Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mikstura lecznicza i uodparniająca pomocna w walce z przeziębieniami, idealna w sezonie jesienno zimowo wiosennym
wodę zagotować i ostudzić do 40 stopni
w tym czasie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę
cytryny dobrze umyć i wycisnąć sok
do dużego słoika (1 l) dodać 1 szklankę ciepłej, przestudzonej wody i rozpuścić w niej miód, dodać czosnek i sok z cytryn, dobrze wymieszać
miksturę zostawić na 24 godz, a następnie wstawić do lodówki
stosowanie:
w celu uodpornienia: 1-2 łyżki dziennie po jedzeniu (dzieci 1/2 łyżeczki)
leczenie: 1/2 łyżki (łyżeczki dla dzieci) 3 x dziennie po posiłku
im więcej czosnku damy do mikstury tym będzie mocniejsze działanie mikstury, można stosować długotrwale w celach wyleczenia lub uodpornienia, pozbycia się kaszlu po chorobie itp
nie należy brać na pusty żołądek - czosnek może powodować odruch wymiotny
czasem czosnek zmienia barwę na niebieskawą - jest to efekt działania minerałów w środowisku kwaśnym i nie ma wpływu na właściwości mikstury
Aby przygotować nalewkę tybetańską, nie musisz wyruszać w podróż w dalekie Hi...
Odsłon: 43759
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 60
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 78
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 474
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 116
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 60
Sałatka Waldorf czyli klasyka kuchni amerykańskiej. Nazwa pochodzi od hotelu...
Odsłon: 78
Placki z cukinii to niezwykle smaczna propozycja na lekki, pożywny obiad. Sta...
Odsłon: 474
Wieprzowina pieczona długo w niskiej temperaturze jest soczysta, aromatyczna...
Odsłon: 116
Składniki
wodę zagotować i ostudzić do 40 stopni
w tym czasie obrać czosnek i przecisnąć przez praskę
cytryny dobrze umyć i wycisnąć sok
do dużego słoika (1 l) dodać 1 szklankę ciepłej, przestudzonej wody i rozpuścić w niej miód, dodać czosnek i sok z cytryn, dobrze wymieszać
miksturę zostawić na 24 godz, a następnie wstawić do lodówki
stosowanie: w celu uodpornienia: 1-2 łyżki dziennie po jedzeniu (dzieci 1/2 łyżeczki) leczenie: 1/2 łyżki (łyżeczki dla dzieci) 3 x dziennie po posiłku im więcej czosnku damy do mikstury tym będzie mocniejsze działanie mikstury, można stosować długotrwale w celach wyleczenia lub uodpornienia, pozbycia się kaszlu po chorobie itp nie należy brać na pusty żołądek - czosnek może powodować odruch wymiotny czasem czosnek zmienia barwę na niebieskawą - jest to efekt działania minerałów w środowisku kwaśnym i nie ma wpływu na właściwości mikstury
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ketchup z cukinii
Dodatki
Pasztet z cukinii
Dodatki
Ziemniaki w papilotach
Dodatki
Mielonka turystyczna.
Ketchup z cukinii
Chcesz przygotować zdrowszą wersję ketchupu? W lecie chętnie po niego sięgamy...
Odsłon: 60
Pasztet z cukinii
Cukinia to niezwykle uniwersale warzywo, które posiada szerokie zastosowanie...
Odsłon: 168