Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło jabłkowe to słodka owocowa alternatywa dla tradycyjnego tłuszczu na kanapki. Ma ciemny kolor i gładką konsystencję. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, placków czy deserów, a także różnego rodzaju mięs.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 24
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10304
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 918
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 24
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 91
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10304
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 102
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 918
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka z grubym dnem. Dodaj sok z cytryny i gotuj około godzinę.
Po tym czasie zblenduj owoce na gładką masę. Dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i ekstrakt waniliowy. Gotuj na małym ogniu przez kilka godzin, co jakiś czas mieszając, aby masło jabłkowe się nie przypaliło. Powinno zrobić się ciemne i gęste.