Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masło jabłkowe to słodka owocowa alternatywa dla tradycyjnego tłuszczu na kanapki. Ma ciemny kolor i gładką konsystencję. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do naleśników, placków czy deserów, a także różnego rodzaju mięs.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3452
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4158
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74005
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2318
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3452
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4158
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74005
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 565
Składniki
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na mniejsze kawałki. Przełóż do garnka z grubym dnem. Dodaj sok z cytryny i gotuj około godzinę.
Po tym czasie zblenduj owoce na gładką masę. Dodaj cukier, cynamon, gałkę muszkatołową i ekstrakt waniliowy. Gotuj na małym ogniu przez kilka godzin, co jakiś czas mieszając, aby masło jabłkowe się nie przypaliło. Powinno zrobić się ciemne i gęste.