Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi jest krótki... Konserwowanie go w maśle to świetny sposób na przedłużenie sezonu. Masło można przechowywać w zamrażarce przez kilka miesięcy, nie tracąc smaku i koloru. Pysznie smakuje na chlebie, z pieczoną rybą, grillowanym stekiem czy też jako nadzienie do kotletów de volaille.....
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2534
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2534
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 129
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 227
Składniki
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.