Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi jest krótki... Konserwowanie go w maśle to świetny sposób na przedłużenie sezonu. Masło można przechowywać w zamrażarce przez kilka miesięcy, nie tracąc smaku i koloru. Pysznie smakuje na chlebie, z pieczoną rybą, grillowanym stekiem czy też jako nadzienie do kotletów de volaille.....
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6264
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8825
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6264
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9151
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8825
Składniki
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.