Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi jest krótki... Konserwowanie go w maśle to świetny sposób na przedłużenie sezonu. Masło można przechowywać w zamrażarce przez kilka miesięcy, nie tracąc smaku i koloru. Pysznie smakuje na chlebie, z pieczoną rybą, grillowanym stekiem czy też jako nadzienie do kotletów de volaille.....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1481
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1209
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1331
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1015
Składniki
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.