Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi jest krótki... Konserwowanie go w maśle to świetny sposób na przedłużenie sezonu. Masło można przechowywać w zamrażarce przez kilka miesięcy, nie tracąc smaku i koloru. Pysznie smakuje na chlebie, z pieczoną rybą, grillowanym stekiem czy też jako nadzienie do kotletów de volaille.....
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.
Bardzo szybkie i dietetyczne danie. Idealne do przygotowania po pracy w max 3...
Odsłon: 4099
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 115
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 10242
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 295
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 218
Ciasto, deser który przeważnie bardzo szybko znika. Łatwy jest w wykonaniu....
Odsłon: 115
Przygotowanie tego ptasiego mleczka z galaretką jest naprawdę proste i nie wy...
Odsłon: 10242
Nikt nie robi tak dobrych pierogów jak nasze babcie. Cienie elastyczne ciasto...
Odsłon: 295
Bardzo proste danie jednogarnkowe z bakłażanem, jarmużem i białą fasolką. Taj...
Odsłon: 218
Składniki
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Salceson z golonki.
Dodatki
Pieczone nadzionko
Dodatki
Ciasto na pierogi bez jajka
Dodatki
Fasolka szparagowa z piekarnika
Salceson z golonki.
Salceson zrobiony jest z tylnej golonki i przednich goleni wieprzowych, salce...
Odsłon: 346
Pieczone nadzionko
Przy okazji faszerowania kurczaka przygotowałam też pieczone nadzienie. W sam...
Odsłon: 391