Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na czosnek niedźwiedzi jest krótki... Konserwowanie go w maśle to świetny sposób na przedłużenie sezonu. Masło można przechowywać w zamrażarce przez kilka miesięcy, nie tracąc smaku i koloru. Pysznie smakuje na chlebie, z pieczoną rybą, grillowanym stekiem czy też jako nadzienie do kotletów de volaille.....
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 49
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 58
Składniki
Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć, a następnie drobno posiekać.
Do miękkiego masła dodać posiekane liście i dużą szczyptę soli, dobrze wymieszać.
Masło do zamrożenia zawinąć ciasno w folię spożywczą, potem wystarczy tylko wyciągnąć je z zamrażarki na 10-15 minut przed użyciem i pokroić na odpowiednią ilość porcji.