Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Golonka parzona w słoiczkach z galaretką. Polecam.
Golonkę czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, osuszamy papierowymi ręczniczkami, pozbawiamy kości. Rozkładamy płat mięsa bez skóry, tniemy na kawałki o wielkości około 4 cm/4 cm, mięso z łopatki przepuszczamy przez sito 8 mm. Kawałki golonki i zmielone mięso z łopatki wkładamy do większej miski, dodajemy sól peklową i sos sojowy, dokładnie mieszamy kilka minut. Wymieszany farsz umieszczamy w pojemniku i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po 24 godzinach proponuję jeszcze raz wymieszać. Po okresie peklowania dodajemy żelatynę i pozostałe suche przyprawy wymieszane w 100 ml zimnej wody. Dokładnie mieszamy około 10 minut. Wymieszanym farszem napełniamy słoiczki, do każdego wlewamy wody tyle żeby farsz był zakryty.
Zakręcamy szczelnie i parzymy 4 godziny.
Po procesie parzenia studzimy. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce.
Smacznego!!!
Lato, sezon urlopowy w pełni. Wielu z nas wybiera się właśnie na urlop. My te...
Odsłon: 14239
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 24
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 15
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 47
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 23
Sernik na zimno truskawkowy z galaretką , nie może go zabraknąć w sezonie tru...
Odsłon: 24
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 15
Bardzo puszysty, rozpływający się w ustach, na dużą blaszkę
Odsłon: 47
Kolorowa sałatka z bobem, jajkiem i tuńczykiem w sosie musztardowo miodowym.
Odsłon: 23
Składniki
Golonkę czyścimy, myjemy w bieżącej wodzie, osuszamy papierowymi ręczniczkami, pozbawiamy kości. Rozkładamy płat mięsa bez skóry, tniemy na kawałki o wielkości około 4 cm/4 cm, mięso z łopatki przepuszczamy przez sito 8 mm. Kawałki golonki i zmielone mięso z łopatki wkładamy do większej miski, dodajemy sól peklową i sos sojowy, dokładnie mieszamy kilka minut. Wymieszany farsz umieszczamy w pojemniku i wstawiamy do lodówki na 48 godzin.
Po 24 godzinach proponuję jeszcze raz wymieszać. Po okresie peklowania dodajemy żelatynę i pozostałe suche przyprawy wymieszane w 100 ml zimnej wody. Dokładnie mieszamy około 10 minut. Wymieszanym farszem napełniamy słoiczki, do każdego wlewamy wody tyle żeby farsz był zakryty.
Zakręcamy szczelnie i parzymy 4 godziny.
Po procesie parzenia studzimy. Po ostudzeniu przechowujemy w lodówce.
Smacznego!!!
Przepisy Dodatki
Dodatki
Ziemniaczane piwonie
Dodatki
Pasztet wieprzowy.
Dodatki
Chrupiące ziemniaki z piekarnika (bez gotowania)
Dodatki
Ziemniaki opiekane
Ziemniaczane piwonie
Ziemniaczki podane w formie kwiatków.
Odsłon: 204
Pasztet wieprzowy.
Bardzo smaczny pasztet z łopatki wieprzowej.
Odsłon: 400