Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na nadzienie do rogali Marcińskich.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1899
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5717
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5711
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95131
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1899
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5717
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5711
Składniki
a - blanszowanie migdałów, zalane wrzącą wodą migdały parzymy 5 minut, ostudzone obieramy z brązowej łuski. b - do gotującej wody wsypujemy biały mak, pamiętajmy o mieszaniu, doprowadzamy do wrzenia i parzymy 10 minut. c - kroimy migdały, d - ugotowany mak odcedzamy na gęstym sicie i odstawiamy do ostygnięcia, ostudzony mak mielimy dwa razy bardzo drobno,
Do garnka wlewamy śmietanę i cukier, zagotowujemy, dodajemy zmielony mak, pokrojone orzechy, wsypujemy wcześniej blanszowane i pokrojone migdały, skórki pomarańczowe i rodzynki, cały czas wszystko mieszamy, dodajemy olejek migdałowy i nadal mieszamy. Gotową masę przekładamy do miski i pozostawiamy do ostygnięcia.