Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie parmezanowe kluseczki.
tarka o grubym oczku
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11091
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 282
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11091
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3587
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4223
Składniki
Miesza się bułkę tartą z e startym parmezanem, pół na pół dodaje się jaja, gałkę i sól. Powinna wyjść zwarta kula, jeśli jest za sucha można dodać odrobinę bulionu.
Masę odstawia się do zestalenia. We Włoszech istnieją specjalne przyrządy do wyciskania klusek. Można użyć tarki z grubym oczkiem. Kluski wrzuca się na gotujący rosół i są gotowe po zagotowaniu. Rosół posypuje się jeszcze startym parmezanem.
Smacznego :)