Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie parmezanowe kluseczki.
tarka o grubym oczku
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 75
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 367
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 151
Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
Odsłon: 75
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 367
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 151
Składniki
Miesza się bułkę tartą z e startym parmezanem, pół na pół dodaje się jaja, gałkę i sól. Powinna wyjść zwarta kula, jeśli jest za sucha można dodać odrobinę bulionu.
Masę odstawia się do zestalenia. We Włoszech istnieją specjalne przyrządy do wyciskania klusek. Można użyć tarki z grubym oczkiem. Kluski wrzuca się na gotujący rosół i są gotowe po zagotowaniu. Rosół posypuje się jeszcze startym parmezanem.
Smacznego :)