Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie parmezanowe kluseczki.
tarka o grubym oczku
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1823
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 897
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1823
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6359
Składniki
Miesza się bułkę tartą z e startym parmezanem, pół na pół dodaje się jaja, gałkę i sól. Powinna wyjść zwarta kula, jeśli jest za sucha można dodać odrobinę bulionu.
Masę odstawia się do zestalenia. We Włoszech istnieją specjalne przyrządy do wyciskania klusek. Można użyć tarki z grubym oczkiem. Kluski wrzuca się na gotujący rosół i są gotowe po zagotowaniu. Rosół posypuje się jeszcze startym parmezanem.
Smacznego :)