Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna pasta do kanapek - wątróbka wieprzowa i mięso z rosołu. Z dodatkiem majonezu stanowią idealne smarowidło - do kanapek, krakersów lub innych przekąsek. A co najważniejsze - szybkie i łatwe do wykonania.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Wątrobę pokrój na ok. 1 cm plastry (po umyciu i osuszeniu), cebulę w piórka.
Cebulę zblanszuj wrzątkiem na sicie. Rozgrzej na patelni oliwę i do gorącej włóż łyżkę masła. Wrzuć osączoną cebulę i zeszklij. Zeszkloną cebulę zdejmij z patelni.
Do pozostałego na patelni tłuszczu dodaj łyżkę masła i smaż na brązowo partiami plastry wątróbki.
Usmażoną wątróbkę włóż na powrót na patelnię, dołóż cebulę, podlej bulionem i ew. odrobiną wody i duż ok. 15 - 20 minut pod przykryciem. Zdejmij pokrywkę i duś jeszcze, aż cały płyn odparuje. Zdejmij z ognia i wystudź.
Wystudzoną wątróbkę zmiel razem z cebulą, mięsem i warzywami z rosołu. Dodaj majonez, przyprawy i wymieszaj. Schłódź w lodówce i smaruj kanapki.