Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy dodatek do pieczywa lub np makaronu. Nie wspomnę już o dobroczynnym działaniu pokrzywy dla zdrowia.W kwietniu i maju jest najlepszy czas na jej zbieranie oczywiście gdzieś z dala od miasta :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8357
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8357
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1217
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10083
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4607
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 651
Składniki
Listki pokrzywy (zbieramy najlepiej te górne) zblanszować. Słonecznik krótko podprażyć na patelni. Zblanszowaną pokrzywę pokroić drobniej,dodać słonecznik,czosnek i oliwę a następnie wszystko zmiksować doprawiając do smaku odrobinką soli.Jeśli pesto będzie za gęste można dodać trochę więcej oliwy. Przechowywać w lodówce.Smacznego :)