Dodatki Przepis na:
Przepisów i artykułów: 372 Ocena: 15179
Dodano: 17.05.2019
Odsłon: 1902
1-2 os. | 15 min | łatwe | tanie |
Listki pokrzywy (zbieramy najlepiej te górne) zblanszować.
Słonecznik krótko podprażyć na patelni.
Zblanszowaną pokrzywę pokroić drobniej,dodać słonecznik,czosnek i oliwę a następnie wszystko zmiksować doprawiając do smaku odrobinką soli.Jeśli pesto będzie za gęste można dodać trochę więcej oliwy.
Przechowywać w lodówce.Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (26)

Konto usunięte 08 września 2019Zgłoś do usunięcia
i znów widzę u Ciebie ciekawy pomysł / przepis :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

megi_mg 28 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Oryginalny pomysł na pesto Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 21 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Na pewno zdrowe.:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pelen_brzuszek 20 maja 2019Zgłoś do usunięcia
warto zrobić :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

ElMar 19 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 19 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Ciekawe ;-D Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

JoAnkaW 18 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Wow! Jeszcze takiego pesto nie widziałam :) .Odpowiedzi: 1 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

kucharka-amatorka 18 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Fantastyczny przepis. Biorę się do pracy Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Docherro 17 maja 2019Zgłoś do usunięcia
No masz...to muszę więcej nazbierać,oby nie lało bo nici z mojego pokrzywo brania będzie:) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 17 maja 2019Zgłoś do usunięcia
Swietny przepis! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz