Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy dodatek do pieczywa lub np makaronu. Nie wspomnę już o dobroczynnym działaniu pokrzywy dla zdrowia.W kwietniu i maju jest najlepszy czas na jej zbieranie oczywiście gdzieś z dala od miasta :)
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7206
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2660
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20164
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 572
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 773
Składniki
Listki pokrzywy (zbieramy najlepiej te górne) zblanszować. Słonecznik krótko podprażyć na patelni. Zblanszowaną pokrzywę pokroić drobniej,dodać słonecznik,czosnek i oliwę a następnie wszystko zmiksować doprawiając do smaku odrobinką soli.Jeśli pesto będzie za gęste można dodać trochę więcej oliwy. Przechowywać w lodówce.Smacznego :)