Do góry

Dodatki Przepis na:

Pomidory nadziewane makaronem

Pomidory nadziewane makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 645 Ocena: 12772

Dodano:

Odsłon: 128

Kolejny przepis "Kuchni włoskiej" warzywa można faszerować nie tylko mięsem.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pomidory nadziewane makaronem

Przygotowanie

  1. Pomidorom ścięłam czapeczki- będą potrzebne później do przykrycia.

    Wydrążyłam miąższ łyżką i posiekałam.

  2. Makaron ugotowałam lekko al dente, do schłodzonego dodałam posiekany miąższ pomidorów, łyżkę oliwy, posiekane oliwki, bazylię i natkę. Doprawiłam solą i pieprzem i dodałam jeszcze starty parmezan. Całość wymieszałam i nadziałam pomidory.

  3. Farszu wyszło mi trochę za dużo więc dodałam też nadzienie do pieczarek.

    Piekłam do zrumienienia około pół godziny.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń