Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kalafiorowe puree z dodatkiem czosnku i oregano. Świetny zamiennik klasycznego puree z ziemniaków.
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24352
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 295
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 362
Składniki
Kalafior obieramy z liści, wycinamy twardszy głąb, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Gdy kalafior się ugotuje, odlewamy wodę i rozbijamy go tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę masła i oregano. Dokładnie mieszamy, a całość doprawiamy cukrem brzozowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności solą. Życzę smacznego! :)