Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne kalafiorowe puree z dodatkiem czosnku i oregano. Świetny zamiennik klasycznego puree z ziemniaków.
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1321
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Ten chleb z dynią może się okazać twoim ulubionym rodzajem pieczywa. Dzięki z...
Odsłon: 1321
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 255
W dniu takim jak dziś szarym , burym i wiejącym naszło mnie na coś pysznego,...
Odsłon: 50
Mini szarlotki w słoiczkach.
Odsłon: 44
Składniki
Kalafior obieramy z liści, wycinamy twardszy głąb, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do uzyskania miękkości. Gdy kalafior się ugotuje, odlewamy wodę i rozbijamy go tłuczkiem do ziemniaków, dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, łyżeczkę masła i oregano. Dokładnie mieszamy, a całość doprawiamy cukrem brzozowym, świeżo zmielonym pieprzem i w razie konieczności solą. Życzę smacznego! :)