Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj mam dla Was fenomenalny dodatek do dań głównych. Rolowane ziemniaczki purée w wafelku znakomicie pasują do dań z sosem. Są proste w przygotowaniu, więc na pewno zaskoczycie nimi swoją rodzinkę ;) Możemy je podawać opanierowane w bułce tartej lub bez. W każdej wersji są przepyszne ;)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1212
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 1212
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 327
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 37
Składniki
Ziemniaki gorące przeciskamy przez praskę (tak jak na kluski). Dodajemy masło i dokładnie mieszamy, aby się rozpuściło. Następnie dodajemy jajko, mleko, obie mąki i sól. Purée dokładnie mieszamy i smarujemy nim andruty. Zostawiamy na kilka minut, aby wafle mogły zmięknąć. Następnie zwijamy je tworząc roladkę i kroimy na plastry.
Takie ziemniaczki możemy opanierować z obu stron w jajku i bułce tartej lub pozostawić bez panierki. Smażymy je na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy odrazu po upieczeniu. Smacznego ;)