Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, domowej produkcji salceson z ozorków wieprzowych i dodatkiem chudego mięsa z łopatki wieprzowej.
nóż, garnek, osłonka poliamidowa fi 120 mm, praska
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424038
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10473
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4435
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424038
Składniki
Wymyte, dobrze mięsa, opłukany ozór, przekrojone wzdłuż na połówki nóżki oraz mięso z łopatki, będziemy peklować 24 godziny na mokro w solance. Opłukane mięsa z solanki gotujemy do miękkości, ozory gotujemy oddzielnie, po zagotowaniu wylewamy wodę i gotujemy drugi raz w drugiej, zmienionej wodzie. Nóżki obieramy i skórki z żelkami, rozdrabniamy w dłoniach, dodajemy wszystkie przyprawy, dobrze mieszamy rozgniatając dłońmi. Mięso z ozorków i łopatki kroimy na większe kawałki i łączymy z rozdrobnioną masą z nóżek, wlewamy 2 szklanki wywaru z gotowania mięs, dobrze wszystko wyrabiamy. Tak wyrobionym farszem napełniamy wcześniej przygotowaną osłonkę poliamidową 120 mm, ścisło i szczelnie zawiązujemy. Parzymy w temperaturze 80 stopni Celsjusza przez 1 godzinę. Studzimy w zimnej wodzie, przyciskamy praską zrobioną z dwóch deseczek i wkładamy do lodówki na kilka godzin. Smacznego !!!