Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że seler naciowy jest bardzo niedocenionym warzywem. W tej wersji posmakują nawet mięsożercom. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12882
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10443
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12882
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4620
Składniki
1. Odkroić końcówkę selera. Umyć go. Odkroić listki i pokroić na kawałki ok 4 cm. 2. Zagotować wodę, posolić i gotować selera przez ok 10 minut. 3. W tym czasie sparzyć i obrać pomidory. Pokroić je na kawałki, usuwając tym samym miąższ oraz gniazda nasienne. 4. Pomidory zblendować wraz z oliwą, solą i pieprzem. Dorzucić do sosu posiekane odcięte wcześniej listki selera. 5. Zetrzeć ser żółty. 6. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem. Wrzucić do niego seler. Posypać żółtym serem i piec w piekarniku przez 10 minut w 100°C na góra-dół. Wybornie smakuje z dodatkiem grzanek z ciemnego pieczywa. Smacznego! :)