Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam, że seler naciowy jest bardzo niedocenionym warzywem. W tej wersji posmakują nawet mięsożercom. :)
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7898
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1156
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
1. Odkroić końcówkę selera. Umyć go. Odkroić listki i pokroić na kawałki ok 4 cm. 2. Zagotować wodę, posolić i gotować selera przez ok 10 minut. 3. W tym czasie sparzyć i obrać pomidory. Pokroić je na kawałki, usuwając tym samym miąższ oraz gniazda nasienne. 4. Pomidory zblendować wraz z oliwą, solą i pieprzem. Dorzucić do sosu posiekane odcięte wcześniej listki selera. 5. Zetrzeć ser żółty. 6. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem. Wrzucić do niego seler. Posypać żółtym serem i piec w piekarniku przez 10 minut w 100°C na góra-dół. Wybornie smakuje z dodatkiem grzanek z ciemnego pieczywa. Smacznego! :)