Do góry

Dodatki Przepis na:

Śledzie musztardowo majonezowe

Śledzie musztardowo majonezowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 10167

Dodano:

Odsłon: 3843

Sos przez dodatek musztardy jest bardziej wytrawny a kuleczki gorczycy dodają ciekawej tekstury.

Składniki

3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyłam na noc w wodzie, trzymałam je w lodówce.
    Następnego dnia dobrze odsączyłam je na sicie i pokroiłam w paseczki.

    Cebulę pokroiłam w kosteczkę, dodałam do majonezu z musztardą. Do sosu dodałam jeszcze pieprz.

    Sos wymieszałam ze śledziami.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (29)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 18 marca Mało jemy śledzi, a przecież są bardzo wartościowe. Twój przepis to jak strzał w dziesiątkę.Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

CookWithMe 17 marca Pysznie, uwielbiam takie aromatyczne śledzie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 marca Nie ma to, jak dobry śledzik :) Proste i jakie pyszne, a ten dodatek musztardy francuskiej jest super. Pycha, mniam, można nawet zagryźć papryczkami ;) Odpowiedzi: 7 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń