Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. W kuchni już zaczynamy eksperymentować z daniami. Propozycja dla Was to filety śledziowe z karmelizowaną cebulką i majonezem
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Składniki
Płaty śledzia zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia filety wyjmujemy z zalewy i kroimy w ok. 2 cm paski. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy cebula się zeszkli, zmniejszamy ogień i dodajemy miód. Gdy cebula się skarmelizuje odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Gdy cebula będzie zimna przekładamy do miski, dodajemy pokrojone płaty, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.