Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. W kuchni już zaczynamy eksperymentować z daniami. Propozycja dla Was to filety śledziowe z karmelizowaną cebulką i majonezem
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 936
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13934
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2854
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 73
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 936
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 245
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 13934
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 2854
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 73
Składniki
Płaty śledzia zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia filety wyjmujemy z zalewy i kroimy w ok. 2 cm paski. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy cebula się zeszkli, zmniejszamy ogień i dodajemy miód. Gdy cebula się skarmelizuje odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Gdy cebula będzie zimna przekładamy do miski, dodajemy pokrojone płaty, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.