Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. W kuchni już zaczynamy eksperymentować z daniami. Propozycja dla Was to filety śledziowe z karmelizowaną cebulką i majonezem
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1738
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8278
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252793
Polecam.
Odsłon: 1382
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1738
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8278
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 716
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1252793
Polecam.
Odsłon: 1382
Składniki
Płaty śledzia zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia filety wyjmujemy z zalewy i kroimy w ok. 2 cm paski. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy cebula się zeszkli, zmniejszamy ogień i dodajemy miód. Gdy cebula się skarmelizuje odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Gdy cebula będzie zimna przekładamy do miski, dodajemy pokrojone płaty, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.