Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta zbliżają się wielkimi krokami. W kuchni już zaczynamy eksperymentować z daniami. Propozycja dla Was to filety śledziowe z karmelizowaną cebulką i majonezem
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 393
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 255
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 393
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 94
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 255
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 309
Składniki
Płaty śledzia zalewamy mlekiem i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia filety wyjmujemy z zalewy i kroimy w ok. 2 cm paski. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy masło, gdy się rozpuści wrzucamy cebulę pokrojoną w półplasterki, gdy cebula się zeszkli, zmniejszamy ogień i dodajemy miód. Gdy cebula się skarmelizuje odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Gdy cebula będzie zimna przekładamy do miski, dodajemy pokrojone płaty, doprawiamy solą, pieprzem i majonezem. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami.