Do góry

Dodatki Przepis na:

Smalec grzybowy

Smalec grzybowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51269

Dodano:

Odsłon: 5773

:)

Składniki

  • 250 g podgrzybków lub innych grzybów leśnych
  • 500 g słoniny
  • 250 g cebuli
  • 1 łyżeczka białego mielonego pieprzu
  • Sól
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Smalec grzybowy

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyścić ,umyć i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przestudzone grzyby drobno pokroić. Słoninę zemleć w maszynce i wytopić na patelni. Dodać obraną i posiekaną cebulę ,a gdy stanie się szklista ,dorzucić grzyby. Smażyć ,aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Ostudzić i przelać do naczynia. Wstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiech_K 06 października 2013 Z grzybami jeszcze nie jadłem. Ja wiem, że to niezdrowe, ale czy ktoś kiedyś widział cholesterol? A minę zadowolonego faceta po kromce ze smalcem? Chyba wiem, co wybiorę! Kiszony ogórek. Do... ;-) Odpowiedzi: 2 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń