Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 82
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 59
Składniki
Grzyby oczyścić ,umyć i ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Odcedzić. Przestudzone grzyby drobno pokroić. Słoninę zemleć w maszynce i wytopić na patelni. Dodać obraną i posiekaną cebulę ,a gdy stanie się szklista ,dorzucić grzyby. Smażyć ,aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Ostudzić i przelać do naczynia. Wstawić do lodówki.