Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczny, grecki sos Tzatziki - wspaniały dodatek do wielu dań, kanapek i sałatek.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1135
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 622
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 180
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 389
Składniki
Ogórek myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na chwilę, aż całość puści wodę. Koperek siekamy. Do miseczki przekładamy jogurt grecki, 2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek, dodajemy odsączone kawałki ogórka, posiekany koperek, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz skrapiamy sokiem z cytryny lub octem winnym np. jabłkowym. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie sos nabierze pełnej wyrazistości. Życzę smacznego! :)