Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na aromatyczny, grecki sos Tzatziki - wspaniały dodatek do wielu dań, kanapek i sałatek.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1345
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1803
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 282
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 601
Składniki
Ogórek myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na chwilę, aż całość puści wodę. Koperek siekamy. Do miseczki przekładamy jogurt grecki, 2 łyżeczki dobrej oliwy z oliwek, dodajemy odsączone kawałki ogórka, posiekany koperek, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku oraz skrapiamy sokiem z cytryny lub octem winnym np. jabłkowym. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotowy sos odstawiamy na około 30 minut do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów. Po tym czasie sos nabierze pełnej wyrazistości. Życzę smacznego! :)