Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 2871

Dodano:

Odsłon: 5684

Kapusta kiszona pozytywnie wpływa na układ pokarmowy, a z dodatkiem marchewki i oliwy tworzy smaczny dodatek do obiadu.

Składniki

  • 0.5 kg kapusty kiszonej
  • 1 średnia marchewka
  • 3 łyżki oleju lnianego/oliwy
  • pieprz
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszoną drobno siekamy. Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach

  2. Wrzucamy do większej miski, dolewamy olej lniany lub oliwę i przyprawiamy. Dokładnie mieszamy.

  3. Po przygotowaniu surówki polecam na przynajmniej godzinkę odstawić ją do lodówki. Wtedy smaki się przejdą i będzie jeszcze smaczniejsza.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń