Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis zaczerpnięty z książki J.Olivera,troszkę inny niż oryginał,lecz równie smaczny.Serdecznie polecam:)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 814
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 281
Składniki
Kaszę dać do miski i zalać gorącą wodą tak by była przykryta,odstawić na 10min.by napęczniała. Ogorka,pomidora,cebulkę drobno pokroić. Natkę posiekać. Dodać do napęczniałej kaszki,czosnek przeciśnięty przez praskę ,dodać przyprawy,sok z cytryny,skorkę,listki mięty i oliwę, zamieszać.Odstawić na 10min.by smaki się przegryzły. Kaszkę podawać do pieczonych mięs lub smażonych ryb. Smacznego życzę!