Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z gzikiem to regionalna potrawa doskonale znana w Poznaniu. Połączenie tego smacznego warzywa z twarożkiem jest po prostu obłędne - warto się skusić. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2333
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 161
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 59
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2333
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 161
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 59
Składniki
Ser przełożyć do miski. Dodać śmietanę i rozetrzeć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Dodać posiekane cebule i szczypior. Ponownie wymieszać.
Ziemniaki podgotować w mundurkach i upiec na ruszcie. Przekroić na pół. Przyprawić solą. Podawać z masłem i gzikiem. Udekorować posiekanym szczypiorem.