Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki z gzikiem to regionalna potrawa doskonale znana w Poznaniu. Połączenie tego smacznego warzywa z twarożkiem jest po prostu obłędne - warto się skusić. Przepis pochodzi z 546. odcinka programu "Ewa gotuje".
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421381
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421381
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
Ser przełożyć do miski. Dodać śmietanę i rozetrzeć. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dobrze wymieszać.
Dodać posiekane cebule i szczypior. Ponownie wymieszać.
Ziemniaki podgotować w mundurkach i upiec na ruszcie. Przekroić na pół. Przyprawić solą. Podawać z masłem i gzikiem. Udekorować posiekanym szczypiorem.