Do góry

Napoje Przepis na:

Ayran

Ayran

Autor:

Przepisów i artykułów: 818 Ocena: 16875

Dodano:

Odsłon: 379

Turecki napój do grillowanych dań mięsnych, najlepszy w upały.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ayran

Przygotowanie

  1. Trzeba energicznie wymieszać jogurt z wodą doprawić szczyptą soli i lub dwiema. Napój idealnie nadaje się na upały.
    Najsmaczniejsza jest podstawowa wersja, niektórzy dodają mięte lub nawet roztarty czosnek, ale z czosnkiem to się nawet nigdy nie spotkałam.
    Najsmaczniejszy jest do popijania kofty lub kebaba.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (24)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 05 maja Świetny przepis, zastosuję jak się ociepli. Dziękuję. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 04 maja Dobrze, że wstawiłaś ten przepis, bo latach sobie przypomniałem, że będąc kiedyś w Turcji dostaliśmy właśnie ayran do kasap kofte. Pyszne to wszystko było. Trzeba będzie zrobić przy okazji :) Odpowiedzi: 17 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 04 maja Świetny przepis ,poczekam na upały i robię:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kuchmariola63 04 maja Ciekawy przepis. Muszę wypróbować, tylko czekam na upalne dni :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń