Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała na chłodne deszczowe dni i nie tylko :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7535
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4954
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13410
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5836
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7535
Składniki
Cytrynę sparz, pokrój w plastry razem ze skórką.
Plastry włóż do rondelka, dodaj cynamon, gwiazdki anyżu, kostki cukru i goździki. Włóż torebki herbaty.
Składniki w rondelku zalej 700 ml wrzącej wody. Przykryj. Zaparzaj 10 minut. Na koniec dodaj sok z pomarańczy i z cytryny.
Gotową, aromatyczną herbatę rozlej do czterech ogrzanych filiżanek. Podawaj z plasterkami cytryny i pomarańczy.
Na spodeczku obok każdej filiżanki możesz ułożyć kostki cukru (najlepiej brązowego) do moczenia w naparze i pogryzania.